Ép testben Ép Lélek

Ép testben Ép Lélek

Óratípusok

2020. január 10. - Kissdóri

GERINCJÓGA

nyujtas_futoknak_6.jpg

Egy rövid megérkezés után egy alapos bemelegítéssel készítjük fel a testünket a mozgásra. Egyszerű, hatékony és bárki által követhető mozdulatokkal dolgozunk végig az órán - tehát korra, nemre való kifogásunkat nem fogadunk el! :)

A gerincjóga óra célja a gerinc egészségének megőrzése, a testtartás javítása a különböző ászanákon és relaxáción keresztül. Mindamellett, hogy magát a gerincet és nyaki gerincet minden irányba megmozgatjuk, fokozott figyelmet fordítunk a civilizációs betegségek (egész napos görnyedés, ülőmunka, sms-nyak) hatásainak ellensúlyozására is - tehát nem csak a gerinccel, hanem a tartás egészének javításával foglalkozunk. Fokozott figyelmet fordítunk a mellizmok nyújtására, a váll- és csípő mobilizálására.

Az órát 5-10 perces fekvő relaxációval zárjuk, ami segíti a gerinc visszaállítását, az izmok ellazulását, valamint az elme lecsillapítását is.

Kiknek ajánlom:

  • kezdő jógázóknak
  • ülőmunkát végzőknek
  • sokat görnyedőknek

Fontos: ha valamilyen gerincproblémád van, vedd fel előzetesen velem a kapcsolatot, vagy legkésőbb az óra elején számolj be az állapotodról. Így tudjuk azt biztosítani, hogy csak számodra megfelelő és biztonságos gyakorlatokat tudj végezni.

 

VINYASA FLOW

wildthing.jpg

A dinamikus órát is koncentrációs gyakorlatokkal és célzott bemelegítéssel kezdjük. 

Ezt követően - függően az aznapi ördögi tervemtől - tematikus jógapózokkal folytatjuk az órát. Jellemzően vagy egy komplexebb pózra készítjük elő a testünket a megfelelő izmok aktiválásával és nyújtásával, vagy egy teljes testet átmozgató, a törzsizomzatot megerősítő gyakorlatsoron megyünk végig. 

Az óra bátran látogatható kezdők által is - viszont célszerű reális elvárásokat támasztani Magad felé az óra előtt. Ne várd el Magadtól, hogy az első órán már a nyakadba tudd tenni a lábadat. A jó munkához idő kell, hát még a jógához.

Az órát 5-10 perces relaxációval zárjuk, ahol lehetőség van az igénybe vett izmok lazítására.

Ha érdekel a legutóbbi gyakorlásom, katt ide.

Kiknek ajánlom:

  • kezdőknek
  • középhaladóknak
  • akik egy kis pörgésre vágynak
  • akik szeretnének komplexebb mozgásokat, ászanákat tanulni

 

FUNKCIONÁLIS JÓGA

funkci.jpg

A funkcionális jóga célja a mozgástartomány növelése, mobilizáció és rugalmasság fokozása fasciális és klasszikus jóga ászanákon és egyéb mozgásokon keresztül. Kiemelt szerepet kap a mellizmok nyújtása, váll és csípő mobilizálása, valamint a combhajlító izmok lazítása.

Kiknek ajánlom:

  • Erőemelőknek, Crossfittereknek, TRX-ezőknek
  • futóknak, teniszezőknek, fallabdázóknak
  • falmászóknak
  • és mindenkinek, aki rendszeresen sportol

KISMAMA JÓGA

 

prenatal-yoga.png

A kismama órák 3 alappillére a mozgás, a légzés és a relaxáció.

A fizikai gyakorlatok során az erősítésen, átmozgatáson, csípőnyitáson van a hangsúly, de nem maradhat el természetesen a záróizmok tornája, a gátizom torna sem.

Az órákon tanulunk továbbá különböző nyugtató, egyensúlyba hozó és szülést segítő légzéseket is.

Mindezt kényelmes, családias női körben végezzük, melyet az óra végi relaxációval zárunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://anima-sana.blog.hu/api/trackback/id/tr4915402998
süti beállítások módosítása